Jumaat, 9 Mac 2018

KENAPA KERAJAAN MENAFIKAN HAK VETERAN ATM BERPENCEN YG TERMAKTUB DLM PERLEMBAGAAN : AKTA AT DARI MENIKMATI KADAR PENCEN YANG LEBIH BAIK ?

Foto Rahman Ya'acob.VETERAN & TENTERA MULAI BERPALING !!!

(y) Veteran ATM serta anggota ATM yang masih dalam perkhidmatan aktif tidak perlu rasa bersalah & rasa berdosa untuk menolak BN yang didominasi oleh UMNO pada PRU14 nanti.

(y) Perkara bukan DAHAGI (BUGHAH) - permberontakan kepada SPB YDP AGONG (Field Marshall) & RAJA-RAJA MELAYU (Colonel in Chief Corp's) & juga bukan perkara tidak patriotik kepada Negara.

(y) Demi masa ... Sesungguhnya anggota ATM yang masih dalam perkhidmatan aktif sekarang juga akan mengalami nasib yang sama dengan veteran ATM yang lebih dahulu berpencen wajib dengan terhormat mengikut AKTA.
///
KENAPA KERAJAAN MAHU MENAFIKAN HAK-HAK VETERAN ATM YANG TERTULIS DENGAN JELAS DALAM PERLEMBAGAAN : AKTA ? :


<3 Veteran Di paksa terima kenaikan pencen 2% walhal Tentera tidak terikat dengan Akta pencen (AWAM). --- BERCANGGAH DENGAN (Y) PERKARA 132(1) PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN, kedudukan ATM adalah Yang tertinggi diantara semua perkhidmatan awam Di malaysia.

<3 Mengikut peraturan2 Angkatan Tetap (pencen, Ganjaran dan Faedah2 lain) 1982, SEK 60,61 pencen Veteran mesti diselaraskan mengikut pangkat yang setaraf dengannya mengikut gaji semasa. --- KENAPA DINAFIKAN HAK MEREKA ?
///
Ab Sheikh Yunan

WO (YoS Anly) (B)
Catat Ulasan