Rabu, 22 Jun 2016

UMAT BANI MELAYU JADI AHLI & SOKONG PAS - ZALIMI DIRI SENDIRI DISISI ALLAH (alQuran)

Apa yang dikatakan oleh Tengku Adnan adalah benar
kerana mematohi larangan Allah (alQuran)
tapi diputar belitkan oleh PAS untuk menipu umat bani Melayu
yang dhoef dalam perkara Agama : Ketuhanan. 

PAS TELAH MELAKUKAN KESALAHAN PADA SEMUA HUKUM ALLAH (alQuran).

1) KUFUR (niat - i'ttiqad) Tanpa Lillaahi @ bukan semata-mata kerana Allah, apabila PAS berniat - berI'ttiqad...(belum buat lagi)... hendak membacakan ayat-ayat Allah (alQuran) & Hadis & Sirah kerana duniawi - politik (jawatan, pangkat, popularity, nama, gelar, kekayan), Maka putus lah hubungan dengan Allah & terlindung dari rahmat Allah, serta wajib lah jauh lagi dari redha Allah.

 A095

Dan janganlah kamu jadikan (ayat-ayat Allah - al-Quran, hadis, sunnah, sirah) pesanan-pesanan dan perintah Allah sebagai modal (alat, bahan, modal, tukaran, gadaian) untuk mendapat keuntungan dunia (politik - jawatan, pangkat, gaji, elaun nama, popularity, gelar, kekayaan) yang sedikit (nilainya disisi Allah); sesugguhnya apa yang ada di sisi Allah (dari balasan yang baik kerana diberlakukan semata-mata kerana Allah - Lillaahi), itulah sahaja yang lebih baik bagi kamu, kalaulah kamu mengetahui.
(Al-Nahl 16:95)

SIAPA YANG KUFUR (niat - i'ttiqad) TUU ?...

2) KAPIR (niat & amal) - Engkar larangan Allah (alQuran), setelah niat yang Kufur itu diberlakukan dengan cara, sifat, kata-kata, perbuatan - membacakan ayat-ayat Allah alQuran, & hadist & sunnah & sirah tanpa Lillaahi @ bukan semata kerana Allah, sebalikNya kerana duniawi - politik (jawatahn, pangkat, popularity, nama, gelar, kekayaan).

A041
Dan berimanlah (percaya - yakin akal - qalbu) kamu dengan apa yang Aku turunkan (Al-Quran) yang mengesahkan benarnya Kitab (Taurat : Injiel & tidak terkecuali al-Quran) yang ada pada kamu (selama mana kamu tidak selewengkan), dan janganlah kamu menjadi orang-orang yang mula-mula kafir (engkar) akan dia (Taurat : Injiel & tidak terkecuali al-Quran); dan janganlah pula kamu menjadikan ayat-ayat Ku (Taurat : Injiel & tidak terkecuali al-Quran) sebagai harga (gadaian, tukaran, alat, bahan untuk) membeli kelebihan-kelebihan (duniawi - politik : jawatan, pangkat, nama, popularity, gelar, kekayaan) yang sedikit faedahnya (disisi Aku - Allah); dan kepada Akulah sahaja hendaklah kamu bertaqwa.
(Al-Baqarah 2:41


SIAPA YANG KAPIR - ENGKAR ITU ???

3) SESAT AQIDAH (niat & amal) - PASIK & MUNAFIK.
PAS dengan sengaja (kerana dilalaikan Syaitan or jahil murakkab) telah melakukan perbuatan "Engkar Larangan Allah (alQuran) - Kapir demi Kapir demi Kapir dan demi Kapir berulang-ulang sejak pulohan tahun, Maka itu lah Golongan Sesat (Aqidah - al-Iman, Syariah - al-Ilmu) - Pasik & Munafik. 

A159
Bahawasanya orang-orang yang mencerai-beraikan (kerana @ alasan) agama (ad-deen : tauhid zat Allah & al-Islam : I'ttiqad yang diredhai Allah terhadap hak-hak mutlaknya serta furuq) mereka (dengan menciptakan : takwilan penyebab) perselisihan-perselisihan yang berdasarkan hawa nafsu duniawi - pilitik : jawatan, pangkat, nama, popularity, gelar, kekayaan), dan mereka menjadi berpuak-puak, tiadalah engkau terkait sedikitpun dalam (perbuatan) mereka. Sesungguhnya perkara (perbuatan) mereka hanya terserah kepada Allah. Kemudian Ia akan menerangkan kepada mereka (pada hari kiamat kelak), apa yang telah mereka lakukan (dan membalasnya).
(Al-An'aam 6:159) 

A032 
Iaitu orang-orang yang menjadikan fahaman agama mereka berselisihan mengikut kecenderungan masing-masing serta mereka pula menjadi berpuak-puak; tiap-tiap puak bergembira dengan apa yang ada padanya (dari fahaman dan amalan yang terpesong itu).
(Ar-Ruum 30:32)...  
 
SIAPA YANG SESAT AQIDAH - petunjuk Allah (al-Quran) TU ?...

Golongan Sesat Aqidah ini terbahagi kepada dua (2) golongan :-

a) PASIK - Perbuatan Kapir - engkar larangan Allah (alQuran) yang dilakukan PAS dalam perkara Agama : Ketuhanan meliputi perkara Pokok : Dasar Ketuhanan yang Empat - "Addeen (Tauhid), alIslam (I'ttiqad), alIman (Aqidah) & alIlmu (Syariat) berulangh-ulang sejak pulohan tahun hingga berlaku kerosakan hubungan silaturrahim sesama manusia... Apatah lagi sesama sendiri...
.. .sesama mengaku berAgama (Innaddeen) - Tauhid zat Allah...
... sesama mengaku berI'ttiqad dengan I'ttiqad yang diredhoi Allah (Lil-Islam)...
... sesama mengaku berAqidah Islam (al-Islam)...
... sesama mengaku berSyariat Islam (al-Islam)...
... sesama membaca alQuran yang sama ditangan...
... sesama arah Kiblat
... sesama zahir anggota jasad dari daki zat tanah Leluhor yang sama - Malaysia.

SIAPA YANG SESAT GOLONGAN PASIK TU ?...

b) MUNAFIK - Perbuatan Kapir - engkar larangan Allah (alQuran) yang dilakukan PAS dalam perkara Agama : Ketuhanan meliputi perkara Pokok : Dasar Ketuhanan yang Empat ... bla bla bla...(sama para "a")...hingga berlaku kerosakan @ putus hubungan manusia dengan Allah @ penyebab orang lain yang dhoef dalam perkara Agama : Ketuhanan berlaku Syirik & Murtad...
... Sesat Aqidah golongan Munafik juga adalah golongan Sesat menghampiri Syirik.

AKIBATNYA bagi Para (3) & subpara "a & b" adalah :
... Hancur lebur segala ganjaran baik @ pahala Ibadan & amal kebenaran, kebaikan, kebajikan dialam jasad, menjadi (umpama) debu yang diterbangkan angin kencang
... Hanya pintu taubat saja masih terbuka - segera bertaubat Nasuhah.

SIAPA YANG SESAT AQIDAH - Golongan PASIK & MUNAFIK ITU ?...

4) SYIRIK (niat & amal) - merampas, mendahului, sekutui serta diadakan tandingan & bandingan bagi Hak-hak Mutlak Allah...
... Permulaan bagi Syirik (yussyrik : tusyrik billahi) terhadap hak-hak mutlak (zat) Allah adalah dengan I'ttiqad (yakin Qalbu > Akal) yang dilaknati Allah - Ujub, Sama'ah, Riak, Takabbur... kemudian zahir dengan "cara, sifat, kata-kata, perbuatan" anggota jasad "memuja (taksub), memuji (berlebihan - bodek) berhala manusia berkupiah-serban, berjubah, berjanggut;... membersih, menyucikan" diri sendiri, keturunan, kaum, puak, jemaah, parti serta al-pantatnya, PADAHAL tidak ada sesiapa pun yang berkuasa : berhak untuk membersih, menyucikan melainkan Allah. Maka gugur lah I'ttiqad yang diredhai Allah terhadap hak-hak mutlaknya - Allah "al-Islam" berpindah menjadi I'ttiqad yang dilaknati Allah "al-Yahud - Yahudi" : syirik - non muslim laa tuu.

 A048

Sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa syirik (terhadap hak-hak mutlaknya - Allah dengan) mempersekutukanNya (dengan sesuatu apajua), dan akan mengampunkan dosa yang lain dari itu bagi sesiapa yang dikehendakiNya (menurut aturan SyariatNya). Dan sesiapa yang mempersekutukan (hak-hak mutlak zat) Allah (dengan sesuatu yang lain - berhala manusia, al-jinn kuffar, iblis, syaitan, berhala : patong), maka sesungguhnya ia telah melakukan dosa yang besar.
(An-Nisaa' 4:48)

A049 
Tidakkah engkau perhatikan (dan merasa pelik wahai Muhammad) kepada orang-orang yang membersihkan (memuja - taksub : memuji : membersih & menyucikan) diri sendiri? (Padahal perkara itu bukan hak manusia) bahkan Allah jualah yang berhak membersihkan (memuja : memuji : membersih & menyucikan) sesiapa yang dikehendakiNya (menurut aturan SyariatNya); dan mereka pula tidak akan dianiaya (atau dikurangkan balasan mereka) sedikitpun.
(An-Nisaa' 4:49)
 Diharamkan Syurga & diwajibkan Neraka hingga mendapat Syufaat & keAmpunan Allah...WAJIB NERAKA LEBIH DAHULU !!!...
Eeeemmm... Nak dapat Syufaat Nabi SAW kot celah mana, kalau Nabi SAW pun dihina @ direndahkan maqamNya serupa dengan mamat-MAMAT lain dikampong... kan kan kan !!!

SIAPA YANG SYIRIK TERHADAP HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH TUU ?...

5) MURTAD (niat & amal) - berpaling tadah dari tauhidkan zat Allah maha Esa wajib wujud hanya Satu - Ahadun, Wahidun dengan zahirNya perbuatan...
... berbilang-bilang Tauhid (Pluralisme)
... kesamarataan Taihid (Libralisme)
... Muhlid - Atheist (Komunisme)

A217
Mereka bertanya kepadamu (wahai Muhammad), mengenai (hukum) berperang dalam bulan yang dihormati; katakanlah: "Peperangan dalam bulan itu adalah berdosa besar, tetapi perbuatan menghalangi (orang-orang Islam) dari jalan Allah dan perbuatan kufur (tanpa lillaahi) kepadaNya, dan juga perbuatan menyekat (orang-orang Islam) ke Masjid Al-Haraam (di Makkah), serta mengusir penduduknya dari situ, (semuanya itu) adalah lebih besar lagi dosanya di sisi Allah. Dan (ingatlah), angkara fitnah itu lebih besar (dosanya) daripada pembunuhan (semasa perang dalam bulan yang dihormati). Dan mereka (orang-orang kafir itu) sentiasa memerangi kamu hingga mereka (mahu) memalingkan kamu dari agama (tauhid zat Allah wajib wujud hanya Satu - Ahadun, Wahidun) kamu kalau mereka sanggup (melakukan yang demikian); dan sesiapa di antara kamu yang murtad (berpaling tadah dari tauhid zat Allah wajib wujud hanya satu - ahadun, Wahidun) dari agamanya (agama tauhid & i'ttiqad diredhai Allah Islam), lalu ia mati sedang ia tetap kafir (engkar dengan murtad), maka orang-orang yang demikian, rosak binasalah amal usahanya (yang baik) di dunia dan di akhirat, dan mereka itulah ahli neraka, kekal mereka di dalamnya (selama-lamanya).
(Al-Baqarah 2:217

AKIBATNYA :
Diharamkan Syurga & diwajibkan Neraka kekal selama2Nya.

SIAPA YANG MURTAD TU ?...

PAS ADALAH GOLONGAN BENGKRAPSI - MUFLIS DISISI ALLAH (alQuran) KERANA TELAH MELAKUKAN KESALAHAN PADA SEMUA... ulang... SEMUA HUKUM ALLAH (al-Quran) DARI SERINGAN HUKUM KUFUR (niat)-(amal) KAPIR - Engkar larangan Allah (alQuran)... HINGGA KEPADA SEBERAT-BERAT HUKUM DISISI ALLAH (al-Quran) - SYIRIK terhadap hak-hak mutlak zat Allah & MURTAD - berpaling tadah dari tauhidkan (zat) Allah wajib hanya Satu - Ahadun, Wahidun.


APA LAGI YANG PAS ADA UNTUK DIBAWA MENEMUI ALLAH 
SETELAH TAMAT ANUGERAH HIDUP - GOLL (go to hell
DI AKHIRAT NANTI
???
///
Ab Sheikh Yunan.
Catat Ulasan