Selasa, 1 Mac 2016

BENAR KAH DASAR PAS BERPAKSIKAN AL-QURAN, HADIST, IJMAK, QIAS ?... PAS KUFUR (niat) - (amal) KAFIR - Engkar Larangan Allah (al-Quran).

Benar kah dakwaan PAS bahawa dasar perjuangannya berpaksikan al-Quran, Hadis, Ijmak, Qias ?...
JIKA... PAS secara terang-terang telah melakukan kesalahan pada semua hukum Allah (al-Quran) dari seringan KUFUR (niat) - (amal) KAFIR - engkar larangan Allah (al-Quran)...
... kemudian mengulangi keengkaran - KAFIR demi KAFIR demi KAFIR dan demi KAFIR sejak pulohan tahun... menjadi golongan SESAT AQIDAH (al-Iman) dari SYARIAH - FIQH (al-Ilmu) dengan semua cabang disipline  ilmunya) - golongan Pasik & Munafik.
... kemudian SYIRIK (merampas, mendahului, sekutui serta diadakan tandingan dan bandingan bagi hak-hak mutlak (zat) Allah - gugur : gelincirlah dari Islam (al-Islam : i'ttiqad uluhiyyah) berpindah menjadi golongan beri'ttiqad (yakin qalbu-akal) Yahudi (al-Yahud - Yehuda : Jew's : Haadu (cara, sifat, kata-kata, perbuatan) SYIRIK terhadap hak-hak mutlak (zat) Allah - Non Muslim
... kemudian MURTAD (berpaling tadah) dari tauhidkan (zat) Allah maha Esa wajib wujud hanya Satu - Ahadun, Wahidun.

KUFUR
... (niat) - Tanpa LILLAAHI @ bukan semata-mata kerana Allah, apabila PAS berniat hendak membacakan... (BELUM BACA LAGI) ... ayat2 Allah (al-Quran), Hadis, Sunnah, Sirah meliputi perkara DASAR Agama : Ketuhanan yang Empat (4) dengan Dua (2) Pokok (ad-deen - tauhid (zat0 Allah - Rububiyyah < MEWAJIBKAN > al-Islam - tauhid hak-hak mutlak (zat) Allah - Uluhiyyah) & Dua (2) Furuq (kecabangan) - Aqidah (al-Iman) < MEWAJIBKAN > syariah : Syara' (al-Ilmu) tanpa Lillaahi @ bukan semata-mata kerana Allah... sebalikNya kerana duniawi - parti (jawatan, pangkat, kuasa, popularity, nama, gelar, kekayaan) yang dijadikan modal, alat, bahan, tukaran, sebab, alasan untuk menanam kebencian - perbalahan : putus silaturrahim sesama manuaia... Apatah lagi sesama sendiri.

A095
Dan janganlah kamu (berniat) jadikan pesanan-pesanan dan perintah Allah sebagai modal (alat, bahan, tukaran) untuk mendapat keuntungan dunia (politik - jawatan, pangkat, kuasa, popularity, nama, gelar, kekayaan duniawi) yang sedikit; sesugguhnya apa yang ada di sisi Allah (dari balasan yang baik yang diberlakukan semata-mata kerana Allah - Lillaahi), itulah sahaja yang lebih baik bagi kamu, kalaulah kamu mengetahui.
(Al-Nahl 16:95

SIAPA YANG KUFUR (niat) TANPA LILLAAHI ITU ?

KAFIR 
... (amal) Engkar larangan Allah (al-Quran) setelah niat yang Kufur itu dilaksanakan dengan perbuatan - amal anggota jasad (cara, sifat, kata-kata, perbuatan) sejak puluhan tahun dahulu lagi berlakuNya.

A041 
al-Quran - al-Baqaroh 2: 41;
dan berIman lah (percaya) kamu dengan apa yang Aku turunkan (al-Quran) yang mengesahkan benarNya Kitab (al-Kitab Taurat) yang ada pada kamu (selama mana kamu tidak selewengkan), dan JANGAN LAH kamu menjadi orang2 yang mula2 KAFIR (engkar larangan Allah) akan dia, dan JANGAN LAH pula kamu menjadikan ayat2Ku (Taurat, Injiel & tidak terkecuali al-Quran sebagai harga, tukaran, alat, bahan, sebab, alasan untuk) membeli - mendapatkan kelebihan (keuntungan duniawi - politik : jawatan, pangkat, kuasa, nama, gelar, kekayaan) yang sedikit faedahNya, dan (bagi mereka berakal mencari kaedah untuk mendapatkan anugerah takwa) kepada aku lah sahaja hendaklah kamu bertakwa.

SIAPA YANG KUFUR (niat) - (amal) KAFIR ENGKAR LARANGAN ALLAH (al-Quran) SEJAK PULUHAN TAHUN BERLAKUNYA ITU ?

SESAT
Golongan Pasik (manusia Syaitan) & Munafik (manusia Iblis)
PAS telah engkar larangan Allah (al-Quran) - KAPIR demi KAPIR demi KAPIR & demi KAPIR sejak pulohan tahun dahulu lagi, Itu lah orang2 yang Sesat pertunjuk Allah (al-Quran) terbahagi kpd dua golongan, Pasik (manusia Syaitan) & Munafik (manusia Iblis) :
PASIK - Manusia Syaitan yang bertanggung jawab merosakkan hubungan manusia sesama manusia.

A009
Mereka menukarkan ayat-ayat Allah (jadi alat, bahan, modal) dengan harga yang sedikit (dari faedah-faedah dunia - politik : jawatan, pangkat, kuasa, gaji, elaun, popularity, nama, gelar, kekayaan), lalu mereka menghalangi (dirinya dan orang-orang lain) dari agama (ad-deen : tauhidkan zat) Allah; sesungguhnya amatlah buruknya apa yang mereka telah kerjakan.
(At-Taubah 9:9

A010
Mereka tidak menghormati pertalian kerabat (saudara mara, sahabat handai, jiran tetangga) dan perjanjian terhadap orang-orang yang (sama-sama) beriman, dan merekalah orang-orang yang menceroboh (mengumpat, menghina, merendah-rendahkan serta menudoh - hukum sewenang-wenang).
(At-Taubah 9:10

A011
Oleh itu, jika mereka bertaubat (dari kekufuran - menjadikan perkara tauhid, i'ttiqad & furu' semata-mata kerana Allah - Lillaahi), dan mendirikan sembahyang serta memberi zakat, maka mereka itu adalah saudara kamu yang seagama; dan Kami menjelaskan ayat-ayat keterangan Kami satu persatu bagi kaum yang mahu mengetahui.
(At-Taubah 9:11

A012
Dan jika mereka mencabuli sumpahnya sesudah mengikat perjanjian setia, dan mereka pula mencela agama (tauhid & i'ttiqad) kamu, maka perangilah ketua-ketua dan pemimpin-pemimpin kaum yang kafir (engkar larangan Allah (al-Quran) itu, kerana sesungguhnya mereka tidak menghormati sumpah janjinya, supaya mereka berhenti (dari kekufuran menjadikan perkara tauhid, i'ttiqad & furu semata-mata kerana Allah - Lillaahi dan bertaubat).
(At-Taubah 9:12

SYIRIK
Merampas, mendahului, sekutui serta diadakan tandingan & bandingan bagi hak-hak mutlak zat Allah, kemudian menjadikan hak diri, kaum, puak, jama'ah, pertubohan & partinya) - Yahudi (al-Yahud), menafi, membatal, menentan takdir (qada' & qadar) Allah yang juga merupakan hak-hak kekuasaan mutlak zat Allah berlakunya - Syiah (Syaieyah).

MURTAD
Berpaling tadah dari tauhidkan zat Allah maha Esa wajib wujud hanya satu - Ahadun :
menafi, membatal, menentang kewujudan zat Allah hanya satu - Ahadun - al-Musyrik (berhala : api/matahari) : Atheist : komunisme.
///
Ab Sheikh Yunan.

Catat Ulasan