Selasa, 13 Disember 2016

Nabi SAW tidak mengerjakan apa yang dilarang Allah (alQuran) berarti itu Haram / dilarang, tapi itu yang dilakukan PAS.

WAHAI UMAT BANI MELAYU MUNTAH KELUARKAN LAH AJARAN PAS YANG DIKATAKAN GOLONGAN ULAMA' DARI GHAIB QALBU & GHAIB AKAL MU, SELAMA MANA BENAR UMAT MELAYU ITU BERAGAMA TAUHID (ad-deen), BERI'TTIQAD DENGAN I'TTIQAD YANG DIREDHAI ALLAH ISLAM (al-Islam) SERTA BERAQIDAH (Al-Iman) DARI SYARIAH-FIQH (al-Ilmu) YANG BENAR, ITU ADALAH LEBIH BAIK BAGI DIRI KAMU DIDUNIA & AKHIRAT NANTI... kan kan kan... !!!

1) PERKARA YANG NABI saw TIDAK LAKUKAN : HARAM berarti DILARANG ALLAH (al-Quran), TAPI ITU LAH YANG SERING DILAKUKAN PAS SEJAK PULOHAN TAHUN. KUFUR (niat tanpa Lillaahi)-(amal) KAPIR - engkar larangan Allah (al-Quran) adalah permulaan kepada berlakuNya semua hukum-hukum yang lain yang lebih berat. 

A095  

Dan janganlah kamu jadikan pesanan-pesanan dan perintah Allah sebagai modal untuk mendapat keuntungan dunia yang sedikit; sesugguhnya apa yang ada di sisi Allah (dari balasan yang baik), itulah sahaja yang lebih baik bagi kamu, kalaulah kamu mengetahui.
(Al-Nahl 16:95)

2) Nabi SAW membacakan ayat-ayat Allah (al-Quran) semata-mata kerana Allah - Lillaahi. Tapi PAS membacakan ayat-ayat Allah (al-Quran & Hadis) kerana parti - duniawi (jawatan, pangkat, kuasa, gaji, elaun, nama, popularity, gelar, kekayaan)...
...HARAM : hukumNya KAPIR - engkar larangan Allah (al-Quran).

A041 

Dan berimanlah kamu dengan apa yang Aku turunkan (Al-Quran) yang mengesahkan benarnya Kitab yang ada pada kamu (zabur, taurat, injil & tidak terkecali al-Quran), dan janganlah kamu menjadi orang-orang yang mula-mula Kafir (ingkar) akan dia (larangan Allah : al-Quran); dan janganlah pula kamu menjadikan ayat-ayatKu (sebagai harga, tukaran, alat, bahan, modal untuk) membeli (mendapatkan) kelebihan-kelebihan (duniawi - politik : jawatan, pangkat, nama, popularity, gelar, kekayaan) yang sedikit faedahnya; dan kepada Akulah sahaja hendaklah kamu bertaqwa.
(Al-Baqarah 2:41

3) Nabi SAW tidak lakukan...
Tapi PAS melakukan perkara yang dilarang : diharamkan Allah (al-Quran) berulang-ulang sejak pulohan tahun membacakan ayat-ayat Allah, hadist, sunnah untuk tujuan duniawi - politik (jawatan, pangkat, kuasa, nama, gelar, popularity, kekayaan duniawi), Itu lah orang-orang yang SESAT Aqidah (al-Iman) dari Syariat-Fiqh (al-Ilmu) yang salah (al-Ilmu yang jahil : jahil bertingkat-tingkat @ jahil murakkab).

4) Nabi SAW tidak lakukan...
Tapi PAS melakukan perkara yang diharamkan : dilarang Allah (al-Quran) berulang-ulang - Kapir demi Kapir demi Kapir & demi Kapir sejak pulohan tahun dahulu lagi, hingga berlaku kerosakan hubungan sesama manusia & semasa sendiri - PASIK (Syaitan manusia) & MUNAFIK (Iblis manusia) ...hancur lebur segala Ibadah & segala amal kebenaran, kebaikan, kebajikan (Lillaahi) dialam jasad tidak diterima Allah dengan ganjaran baik - pahala. MUNAFIK juga adalah golongan sesat hampiri Syirik. akibatNya sama dengan bil 3. kerana kedua-duaNya adalah golongan Aqidah (al-Iman) & Syariat (al-Ilmu) yang Sesat, Hanya pintu taubat saja masih terbuka.

5) Nabi SAW tidak lakukan...
Tapi PAS melakukan perkara yang diharamkan : dilarang Allah (al-Quran) berulang-ulang engkar larangan Allah (al-Quran) - Kapir demi Kapir demi Kapir & demi Kapir sejak pulohan tahun dahulu lagi, hingga berlaku kerosakan @ putus hubungan antara manusia dengan Allah @ penyebab orang lain menjadi Syirik & Murtad, Itu lah orang-orang yang Sesat golongan Munafik.

6) Nabi SAW tidak lakukan...
Tapi PAS melakukan perkara yang diharamkan : dilarang Allah (al-Quran) dari I'ttiqad (yakin qalbu) Ujub, Sama'ah, Riak, Sombong, Takabbur, kemudian zahir dengan Cara, Sifat, Kata-Kata, Perbuatan memuja (taksub kepada berhala manusia berjubah, berjanggut & berserban : kupiah - Padahal taksub semata-mata kepada Allah), memuji (berlebihan : bodek - Padahal segala pujian hanya bagi Allah), membersih, menyucikan diri sendiri, keturunan, kaum, puak, jemaah, parti - Padahal tidak ada sesiapa yang berhak/berkuasa untuk membersihkan & menyucikan, melainkan Allah. Permulaan bagi SYIRIK - maka gugur lah I'ttiqad yang diredhai Allah "al-Islam, lil-Islam", berpindah menjadi I'ttiqad yang dilaknati Allah "al-Yahud, Haadu - Yahudi laa tuu...tanpa mengira bangsa manusia mana pun. (kerana merebut hak2 mutlak (zat) Allah jadikan hak diri, kaum, puak, jemaah, partiNya)


7) Nabi SAW tidak lakukan... 
Tapi PAS melakukan perbuatan berpaling tadah - MURTAD (Yartadda : Yartadid mingkum undeeneh) dari tauhidkan zat Allah wajib wujud hanya Satu - Ahadun ...dengan zahirNya Cara, Sifat, Kata2, Perbuatan...
... berbilang-bilang Tauhid Rububiyyah (Pluralisme),
... kesamarataan Tauhid Rububiyyah (Libralisme)
... Mulhid - Atheist (Komunisme)

APA LAGI YANG PAS ADA UNTUK DIBAWA MENEMUI ALLAH SETELAH GOLL : DITAMATKAN ANUGERAH HIDUP INI ... 'go to hell".


APAKAH UMAT BANI MELAYU YANG BERAGANA TAUHID YANG BENAR (Innaddeen), 
... BERI'TTIQAD YANG BENAR (lil-Islam),  
... BERAQIDAH YANG BENAR (lil-Iman)
... BERSYARIAT YANG BENAR (lil-Ilmu)...
MASIH MAHU MENJADIKAN PAS SEBAGAI...
- IKUTAN
- SOKONG
- PANGKAH... SELAMA MASIH DIANUGERAHKAN HIDUP INI ???
///
Ab Sheikh Yunan.
Catat Ulasan